Deurwaarder minder snel in actie bij schuld

Geplaatst op 21 juli 2011

LEEUWARDEN – Noorderlingen met grote schulden kunnen binnenkort uitstel van betaling krijgen, zodat zij minder vaak uit huis worden gezet.

Dat is het resultaat van een overeenkomst tussen de kredietbanken in Groningen en Assen en twee grote deurwaarderskantoren, Bos en LAVG. Uitgangspunt is dat de bureaus hun maatregelen opschorten als de kredietbanken daaromvragen. Mensen die door hun schulden hun huis dreigen kwijt te raken of afgesloten worden van gas en elektra, krijgen maximaal zeven maanden uitstel van betaling. In de tussentijd wordt er een schuldhulpregeling opgezet. In Friesland ligt zo’n samenwerking binnen handbereik.

Directeur Ger Jaarsma van Kredietbank Nederland, waarin de Friese kredietbank is opgegaan, heeft vrijdag met Bos en LAVG overlegd. ,,Ik wil de regeling hier zo snel mogelijk invoeren.” Jaarsma verwacht dat ook andere Friese deurwaarders meedoen. ,,Nu maken kantoren vaak incassokosten zonder dat het iets oplevert. Daarna komen ze alsnog bij de kredietbank uit. Eerder samenwerken bespaart geld.”

Bron: Leeuwarder Courant, 20 juli 2011