Eerste financieringen Ondernemersimpuls Noord-Groningen een feit

Geplaatst op 8 maart 2016

Afgelopen najaar introduceerde de Economic Board Groningen (EBG) het initiatief Ondernemersimpuls Noord-Groningen. Via dit initiatief zijn nu de eerste leningen aan twee ondernemers verstrekt. Het betreft een ondernemer in de woningrichting en een zzp’er in de transportbranche.

Marco Smit, algemeen directeur van EBG is content dat deze ondernemers met geld van EBG aan de slag kunnen gaan. “Door laagdrempelige leningen met lage rentes kunnen ondernemers hun bedrijf verder uitbouwen of op eigen benen staan als zzp'er. Dat is precies waar Ondernemersimpuls voor bedoeld is, namelijk voor ondernemers die voor kleine leningen niet bij hun bank terecht kunnen.”

Ondernemers die het niet lukt om bij commerciële banken een financiering te regelen, kunnen terecht bij Ondernemersimpuls Noord-Groningen. Het gaat om leningen tot maximaal €100.000. Van belang is dat de ondernemer in één van de 9 Noord-Groningse gemeenten woont of onderneemt: De Marne, Winsum, Bedum, Ten Boer, Delfzijl, Eemsmond, Slochteren, Appingedam, Loppersum.