Nieuw bestuur bij Kredietbank Nederland

  • Directie Kredietbank Nederland

Geplaatst op 1 maart 2016

Bij Kredietbank Nederland vindt er een wijziging plaats in de directie. Per 1 maart 2016 wordt Carry de Niet Algemeen Directeur en wordt Frank Dijkstra Financieel Directeur van Kredietbank Nederland. Het duo krijgt hiermee de bestuurlijke verantwoordelijkheid.

De Raad van Toezicht van de Kredietbank heeft per 1 maart 2016 mevrouw De Niet en de heer Dijkstra benoemd in hun nieuwe functie. Tom van Mourik, voorzitter van de Raad van Toezicht: “Wij zijn blij met deze invulling. Beide hebben aangetoond capabele bestuurders te zijn met hart voor de organisatie. Ik heb alle vertrouwen in de koers die Kredietbank Nederland de komende jaren onder hun leiding zal varen.”

Ger Jaarsma was ruim zes jaar directievoorzitter/bestuurder van Kredietbank Nederland en verruilt deze functie nu voor het voorzitterschap van de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen NVM. Jaarsma, De Niet en Dijkstra vormden met z’n drieën het directieteam. De Niet en Dijkstra kennen de organisatie derhalve van binnenuit en weten heel goed voor welke uitdagingen de bank staat.

Drs. Carry de Niet MBA (1969) werkt sinds maart 2014 als operationeel adjunct-directeur bij Kredietbank Nederland. Daarvoor vervulde zij verschillende directiefuncties bij de PC Hooft Groep,  uitvaartverzekeraar en –verzorger te Amsterdam.

Drs. Frank Dijkstra (1977) werkt sinds maart 2014 als financieel adjunct-directeur bij Kredietbank Nederland. Daarvoor was hij controller bij Kredietbank Nederland.

Stichting Kredietbank Nederland is een van de grootste landelijk werkende kredietbanken in Nederland. Zij werkt voor grote werkgevers en voor 125 gemeenten in Fryslân, Flevoland, Noord-Holland en West-Brabant. Kredietbank Nederland is statutair gevestigd in Leeuwarden en heeft daarnaast vestigingen in Heerenveen, Hoorn, Almere en Waalwijk. De 160 medewerkers houden zich bezig met sociale kredietverlening (saldo leningen is 22 miljoen euro), schuldhulpverlening, inkomensbeheer (6.000 klanten), bewindvoering (1.000 klanten) en preventie. Per 1 januari 2016 is de Kredietbank als eerste begonnen met online schuldhulpverlening.