Budget Challenge Workshop - Weet Wat Je Besteedt

Geplaatst op 3 februari 2014

In de week van 3 februari 2014 geven twee medewerkers van Kredietbank Nederland Budget Challenge Workshops voor MBO studenten. Een landelijke actie opgezet door de stichting "Weet Wat Je Besteedt". Een initiatief om met ruim 2.500 MBO-studenten te spreken over schulden en vooral hoe deze voorkomen kunnen worden. De actie wordt ondersteund door twee DJ's van 3FM Serious Radio met "Do the 45". Zij gaan een maand lang rondkomen van € 45,= per week en dit loopt in de laatste week terug naar € 15,= per week.

Doel van de Budget Challenge Workshop is schulden bespreekbaar te maken en studenten leren minder geld uit te geven. De studenten krijgen inzicht in de oorzaken van schulden en wat dan te doen. Aan de hand van de online Shop Mood Meter en een vergelijking van hun uitgaven, bedenken de studenten tips voor elkaar om minder uit te geven.

Thea Hazel-Stals, directeur bij WWJB: “Wij willen het taboe doorbreken voor jongeren die in de schulden zitten (you’re not alone) en hen concrete tips aanreiken om goedkoper te leven en uit de problemen te komen. Maar beter nog is er voor te zorgen dat je niet in de problemen gaat komen. Hoe kun je goed omgaan met geld en zo meer financieel zelfredzamer worden? De Budget Challenge Workshop moet de jongeren hierbij helpen.”