Schuldbemiddeling

Schuldbemiddeling is een van de meest uitgebreide vormen van schuldhulpverlening. Het is de bedoeling dat u binnen drie jaar schuldenvrij bent en al uw schulden hebt afbetaald. Kredietbank Nederland maakt afspraken met al uw schuldeisers over de te betalen bedragen. Ook maken we de afspraak met ze dat als u na drie jaar nog niet alles hebt afbetaald, u toch schuldenvrij bent. Het uitgangspunt blijft echter altijd dat u al uw schulden betaalt.

Schuldbemiddeling gaat vaak samen met inkomensbeheer. Bovendien moet u alles waar u geld voor kunt krijgen, gebruiken voor uw schulden. Denk bijvoorbeeld aan het verkopen van uw auto en antiek. U leeft dus drie jaar erg zuinig, maar aan het eind bent u wel schuldenvrij en hebt u orde op zaken!

Voorbeeld

U hebt meerdere schulden bij een aantal organisaties. Bij elkaar opgeteld een totaal van € 30.000,-. Uw inkomen komt binnen op een rekening van Kredietbank Nederland en u krijgt daarvan elke maand een vastgesteld bedrag om van te leven. Van de rest betalen wij uw schuld. Na drie jaar hebben we bijvoorbeeld in totaal € 15.000,- betaald en doordat we goede afspraken hebben gemaakt met de schuldeisers, bent u dan toch schuldenvrij.

Hulp nodig of meer informatie?

Schroom niet en neem contact op met Kredietbank Nederland. Onze medewerkers helpen u graag verder.