Hulp nodig bij schulden?

Schulden. Het kan iedereen overkomen. Kredietbank Nederland zoekt samen met jou naar een oplossing die past bij jouw persoonlijke situatie.

Loop je met vraag rond? Twijfel dan niet om contact op te nemen met ons. Zo kun je financiële problemen vermijden of voorkomen dat schulden groter worden.

We kunnen je op verschillende manieren helpen om schuldenvrij te worden en blijven. Samen bepalen we wat het beste bij jou past: een betalingsregeling treffen met schuldeisers, een herfinanciering, een saneringskrediet of een schuldbemiddeling.

Tot welke oplossing we ook komen: het uitgangspunt is altijd een schuldenvrij leven.

Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Hulp bij schulden

Veelgestelde vragen

De kosten voor schuldhulpverlening worden in principe betaald door de gemeente waarin je woont. Elke gemeente heeft namelijk de plicht goede voorzieningen te treffen voor betrouwbare en deskundige schuldhulpverlening aan alle inwoners.

Dat hangt af van jouw samenlevingsvorm:

  • Ben je getrouwd in gemeenschap van goederen? Dan zijn jullie beiden aansprakelijk voor de schulden en moet je allebei de schuldregeling doorlopen.
  • Ben je getrouwd buiten gemeenschap van goederen, dus op huwelijkse voorwaarden? Dan zijn de partners ieder voor zich aansprakelijk voor hun eigen schulden. Jouw partner blijft dan buiten jouw schuldregeling. Wel wordt de partner geacht mee te betalen aan de kosten van de huishouding. Dit kan betekenen dat  jijzelf wat meer kunt betalen aan de aflossing.
  • Ben je op huwelijkse voorwaarden getrouwd, maar hebben jullie beiden schulden? Dan kunnen er twee aparte regelingen gestart worden. Bij andere samenlevingsvormen hangt het af van de voorwaarden die jullie overeen zijn gekomen.

Bij een schuldregeling wordt altijd geprobeerd om jouw koopwoning te behouden. Het moet echter wel haalbaar zijn. In sommige situaties moet de woning tóch worden verkocht. Bijvoorbeeld wanneer de achterstand in hypotheekbetaling te groot is of wanneer de hypotheeklasten niet in het budget passen.

Bij een schuldregeling bemiddelt een instantie tussen jou en jouw schuldeisers, om tot een oplossing te komen. Er zijn verschillende manieren om schulden op te lossen. Een medewerker van Kredietbank Nederland zoekt de oplossing die het beste bij jouw situatie past.

Je kunt bij Kredietbank Nederland een aanvraagformulier opvragen of via de website downloaden. Wanneer het aanvraagformulier door ons ontvangen is, word je zo spoedig mogelijk uitgenodigd voor een intakegesprek. In het intakegesprek brengen we jouw situatie in kaart een vervolgens zoeken we naar de oplossing die het beste bij jouw situatie past.

Om een schuldregeling te kunnen starten moeten bepaalde zaken op orde zijn. Dit kan tijd kosten. Zodra alle zaken op orde zijn en de schuldregeling officieel start, duurt de regeling nog 36 maanden.

Of de auto weg moet bij een aanvraag schuldregeling wordt per situatie bekeken. Als je met jouw auto naar het werk moet en de fiets of het openbaar vervoer zijn geen goed alternatief, dan mag je de auto houden. Als je geen werk hebt en de autokosten vormen een belasting voor de aflossing van de schulden, dan moet de auto verkocht worden.

Een eigen bankrekening met bankpas is tegenwoordig onmisbaar. Als je geen bankrekening met bankpas hebt, kun je geen inkomen ontvangen, geld opnemen uit de geldautomaat of rekeningen betalen. Kortom, zonder bankrekening met bankpas is het onmogelijk om aan het moderne betalingsverkeer deel te nemen.

Nieuws & artikelen

De impact van het hebben van schulden is enorm. Uit de miljoenennota blijkt dat het kabinet zich aansluit bij de wens van de branche om meer in te zetten op het voorkomen en oplossen van problematische schulden.

Lees meer
Miljoenennota 2020: de inzet van het kabinet voor een brede schuldenaanpak

Kredietbank Nederland is er trots op dat we zijn gekozen tot het beste leerbedrijf in de sector Zakelijke Dienstverlening en Veiligheid in Friesland. Op naar de volgende ronde, wij zijn nu genomineerd voor het beste leerbedrijf 2019 van Nederland.

Lees meer
Beste leerbedrijf van Friesland

Iedereen met schulden kan binnenkort gratis de hulplijn ‘115 Schulden te lijf’ bellen voor hulp bij het oplossen van de schulden. Kredietbank Nederland, Janssen & Janssen Incasso & Gerechtsdeurwaarders, Rabobank Sneek-Zuidwest Friesland en SchuldendeBaas hebben namelijk samen een subsidie toegekend gekregen van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om de landelijke schuldhulplijn 115 op te richten.

Lees meer
Eén centraal nummer voor hulp bij het oplossen van schulden