Over ons

Sinds 1 september 2009 is Stichting Kredietbank Nederland een feit. Kredietbank Nederland is ontstaan uit een fusie tussen Stadsbank Midden Nederland en de Gemeentelijke Kredietbank Friesland. Wij zijn de grootste landelijk werkende Kredietbank in Nederland. In 120 gemeenten verlenen wij sociale kredieten, in 100 gemeenten verlenen wij geheel of gedeeltelijk de schuldhulpverlening.

NVVK

Kredietbank Nederland is actief lid van de NVVK (vereniging voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren) en neemt plaats in diverse kernteams.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

In de werkwijze van Kredietbank Nederland is sociaal ondernemerschap vanzelfsprekend. Wij zoeken oplossingen met het oog op de toekomst, waarbij economische, ecologische en sociale aspecten een rol spelen. Zo hebben wij een klimaat neutraal wagenpark, besparen wij met ons lichtplan, zonnepanelen en warmtepomp flink op de energierekening. Door digitalisering en het gebruik van Stiptly (het digitaal ondertekenen van klantdocumenten) is het gebruik van papier flink afgenomen. 

Wft-certificaat

Wft staat voor de Wet financieel toezicht. Als je werkt in een functie waarin je financieel advies geeft, moet je over een Wft-certificaat beschikken. Door deze certificering bieden wij de garantie dat onze medewerkers je deskundig en integer adviseren. Onze medewerkers in de functies kredietbeoordelaars, klantmanagers, budgetcoaches en klantadviseurs beschikken allemaal over een Wft-certificaat.

Bankierseed

Onze medewerkers met inhoudelijk klantcontact en onze beleidsbepalers hebben de bankierseed afgelegd. Aan de bankierseed is een gedragscode verbonden die staat voor integriteit en deskundigheid.