Over ons

Sinds 1 september 2009 is Stichting Kredietbank Nederland een feit. Kredietbank Nederland is ontstaan uit een fusie tussen Stadsbank Midden Nederland en de Gemeentelijke Kredietbank Friesland. Wij zijn de grootste landelijk werkende Kredietbank in Nederland. In 120 gemeenten verlenen wij sociale kredieten, in 60 gemeenten verlenen wij geheel of gedeeltelijk de schuldhulpverlening.

NVVK

Kredietbank Nederland is actief lid van de NVVK (vereniging voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren) en neemt plaats in diverse kernteams.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

In de werkwijze van Kredietbank Nederland is sociaal ondernemerschap vanzelfsprekend. Wij zoeken oplossingen met het oog op de toekomst, waarbij economische, ecologische en sociale aspecten een rol spelen. Zo hebben wij een klimaat neutraal wagenpark, besparen wij met ons lichtplan flink op de energierekening en is het gebruik van papier flink afgenomen door digitalisering. 

 

Nieuws & artikelen

Antwoord op vragen zoals, gaan de spreekuren op het gemeentehuis of bij de wijkteams door? of ontvang ik mijn leefgeld (of weekgeld?) nog wel op tijd?

Lees meer
Veel gestelde vragen

Op de hieronder vermelde kalenderdagen worden geen betalingen verwerkt. Dit betekent dat opdrachten met een verwerkingsdatum uit onderstaande tabel pas de eerstvolgende werkdag worden uitgevoerd

Lees meer
Betalingsverkeer rond de feestdagen in 2020

Om te zorgen dat de werkzaamheden doorgaan nemen we hygiënemaatregelen ter bescherming van onze relaties en medewerkers. Hiermee verkleinen we de kans dat onze klanten en medewerkers besmet raken met het virus en ze het zelf verder verspreiden. De uitbetaling van leefgeld en betalingen die wij voor u doen gaan gewoon door.

Lees meer
Coronavirus