Wat is beschermingsbewind?

Beschermingsbewind is de situatie waarin een bewindvoerder jouw financiële zaken regelt. Dit gebeurt als iemand vanwege lichamelijke en/of psychische problemen dat (tijdelijk) niet zelf kan, of als er problematische schulden zijn.  

Waarom wordt beschermingsbewind ingezet?

Beschermingsbewind heeft als doel om de bezittingen van iemand te beschermen tegen misbruik, of onkunde van diegene of anderen. De beschermingsbewindvoerder is verantwoordelijk voor een goed beheer van financiën.

Voor wie is beschermingsbewind bedoeld?

Als iemand vanwege lichamelijke of psychische problemen (tijdelijk) niet zelf zijn financiën kan regelen, kan beschermingsbewind ingeschakeld worden. Ook kan beschermingsbewind uitgesproken worden als er problematische schulden zijn.

Wat zijn de gevolgen?

De beschermingsbewindvoerder regelt de financiën van de klant, maar hij doet dit niet alleen. Voor grote uitgaven heeft hij toestemming van de klant of de kantonrechter nodig. Ook legt de beschermingsbewindvoerder jaarlijks verantwoording aan de klant en kantonrechter af. 

Beschermingsbewind is vrijwillig maar niet vrijblijvend. Als het beschermingsbewind moet worden opgeheven, gebeurt dit via de kantonrechter. De kantonrechter heft het beschermingsbewind op als de redenen voor het bewind niet meer aanwezig zijn.

Nieuws & artikelen

Afgelopen maandag werden wij verrast met het nieuws dat Kredietbank Nederland is uitgeroepen tot het beste leerbedrijf van Nederland in de sector Zakelijke dienstverlening en veiligheid en daardoor genomineerd is voor het Beste Leerbedrijf van 2019.

Lees meer
Kredietbank Nederland finalist Beste Leerbedrijf 2019

Per 1 oktober is de telefonische bereikbaarheid van Kredietbank Nederland verruimd van 16.00 uur naar 17.00 uur. Dat betekent dat wij vanaf nu dagelijks telefonisch bereikbaar zijn van 8.30 uur tot 17.00 uur.

Lees meer
Aangepaste telefonische bereikbaarheid

Alice Muller is per 25 september 2019 toegetreden tot de Raad van Toezicht van Kredietbank Nederland. Zij werd vandaag benoemd in Almere, in het bijzijn van de voorzitter en leden van de Raad van Toezicht en de directie van Kredietbank Nederland.

Lees meer
Alice Muller toegetreden tot Raad van Toezicht Kredietbank Nederland