Aanvragen beschermingsbewind

Heb je vragen of ben je geïnteresseerd in beschermingsbewind? Neem dan gerust contact met ons op. Je kunt ook direct het aanvraagformulier downloaden, invullen en opsturen.

Hoe wordt beschermingsbewind aangevraagd? 

Beschermingsbewind wordt aangevraagd met een verzoekschrift aan de kantonrechter. In de meeste gevallen is de klant zelf aanvrager, maar een aanvraag kan ook worden gedaan door de partner, familieleden, de directeur van een zorginstelling of de officier van justitie.

Soms wordt de zaak schriftelijk afgedaan, maar in de meeste gevallen wordt het verzoekschrift behandeld tijdens een zitting. De klant kan tijdens de zitting aangeven waarom hij een beschermingsbewindvoerder wil.

Aanvraagformulier Beschermingsbewind

Nieuws & artikelen

Antwoord op vragen zoals, gaan de spreekuren op het gemeentehuis of bij de wijkteams door? of ontvang ik mijn leefgeld (of weekgeld?) nog wel op tijd?

Lees meer
Veel gestelde vragen

Op de hieronder vermelde kalenderdagen worden geen betalingen verwerkt. Dit betekent dat opdrachten met een verwerkingsdatum uit onderstaande tabel pas de eerstvolgende werkdag worden uitgevoerd

Lees meer
Betalingsverkeer rond de feestdagen in 2020

Om te zorgen dat de werkzaamheden doorgaan nemen we hygiënemaatregelen ter bescherming van onze relaties en medewerkers. Hiermee verkleinen we de kans dat onze klanten en medewerkers besmet raken met het virus en ze het zelf verder verspreiden. De uitbetaling van leefgeld en betalingen die wij voor u doen gaan gewoon door.

Lees meer
Coronavirus