• 17 januari 2019

  Eindrapport onderzoek Lezen is niet Begrijpen overhandigd aan staatssecretaris Van Ark

  Op 17 januari heeft staatssecretaris Tamara van Ark het eindrapport van het onderzoek Lezen ? Begrijpen in ontvangst genomen. Dit onderzoek werd uitgevoerd door Martijn Keizer van de Rijksuniversiteit Groningen in samenwerking met Kredietbank Nederland, Syncasso Gerechtsdeurwaarders en Stichting Lezen & Schrijven. Lees meer »

 • 4 januari 2019

  Webinar "Heb jij schulden"

  De Commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid van de Tweede Kamer nodigt u op 28-1-2019 uit voor deelname aan het gratis Webinar "Heb jij schulden". De verkregen informatie zal de commissie gebruiken in de voorbereiding op toekomstige debatten over schulden. Via de link kunt u zich aanmelden.   Lees meer »

 • 31 oktober 2018

  Hans van der Meulen nieuwe algemeen directeur Kredietbank Nederland

  Hans van der Meulen is door de Raad van Toezicht per 1 december 2018 benoemd als algemeen directeur van Kredietbank Nederland. Lees meer »

 • 4 september 2018

  2e Onderzoeksrapport ‘Lezen is niet Begrijpen’

  Beperkte leesvaardigheid maakt omgaan met financiele problemen moeilijk. Een gebrekkig tekstbegrip, schaamte en stress weerhouden mensen met leesproblemen ervan hulp te zoeken. Dit blijkt uit vervolgonderzoek naar de invloed van leesvaardigheden op schuldenproblematiek onder klanten met schulden. De Nationale ombudsman Reinier van Zutphen heeft het onderzoeksrapport op 4 september jl. in… Lees meer »

 • 21 juni 2018

  Wijziging in inkomen en vaste lasten

  Per 1 juli 2018 kunnen er wijzigingen zijn in de hoogte van uw inkomen en vaste lasten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de jaarlijkse huurverhoging. Deze wijzigingen kunnen invloed hebben uw inkomensbeheer of schuldregeling. Wilt u wijzigingen met betrekking tot uw inkomen en vaste lasten tijdig aan ons doorgeven, zodat we samen orde op zaken kunnen stellen. Lees meer »