• 21 juni 2018

  Wijziging in inkomen en vaste lasten

  Per 1 juli 2018 kunnen er wijzigingen zijn in de hoogte van uw inkomen en vaste lasten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de jaarlijkse huurverhoging. Deze wijzigingen kunnen invloed hebben uw inkomensbeheer of schuldregeling. Wilt u wijzigingen met betrekking tot uw inkomen en vaste lasten tijdig aan ons doorgeven, zodat we samen orde op zaken kunnen stellen. Lees meer »

 • 25 mei 2018

  Vernieuwde privacyverklaring online

  Vanaf 25 mei is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van kracht. Ook Kredietbank Nederland is flink aan de slag geweest om te voldoen aan de nieuwe eisen. Een vernieuwde privacyverklaring is daar uiteraard onderdeel van. Deze staat nu online. De verklaring is uitgebreid met een specifiekere omschrijving van de persoonsgegevens die wij kunnen opvragen. Ook wordt uitgelegd op welke… Lees meer »

 • 23 mei 2018

  Kabinet wil schuldproblematiek aanpakken

  Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Tamara van Ark, heeft bekendgemaakt welke stappen er worden genomen om mensen met schulden te helpen. Er zijn 40 acties opgesteld waarmee het kabinet de komende jaren de schuldproblematiek aanpakt. Zo moet het makkelijker worden om aan te kloppen bij schuldhulpverlening en gaan incassokosten voor kleine boetes omlaag. Ook het… Lees meer »

 • 23 april 2018

  Lagere leesvaardigheid onder mensen met schuldproblemen

  Uit onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen in samenwerking met Kredietbank Nederland, Syncasso Gerechtsdeurwaarders en Stichting Lezen & Schrijven is gebleken dat lagere leesvaardigheid veelvuldig voorkomt bij mensen met schuldproblemen. Het onderzoek werd afgenomen onder klanten van Kredietbank Nederland en Syncasso Gerechtsdeurwaarders. 50,3% van de deelnemers kreeg de… Lees meer »

 • 9 april 2018

  Leningen Sociale Bank Centraal Gelderland

  De leningen van SBCG verhuizen in de periode van woensdag 4 april tot en met maandag 9 april naar Kredietbank Nederland. Voor oud-SBCG klanten betekent dit dat wij tot dinsdag 10 april de (lening) gegevens niet in kunnen zien. Tot vrijdag 13 april is het niet mogelijk een opname te doen uit het doorlopend krediet. Onze excuses voor het tijdelijke ongemak. In de week van 9 april ontvangt u als… Lees meer »