Hulp nodig bij schulden?

Schulden. Het kan iedereen overkomen. Daarom zoeken wij samen met jou naar een oplossing die past bij jouw persoonlijke situatie.

Loop je met een vraag rond? Twijfel dan niet om contact op te nemen met ons. Zo kun je financiële problemen vermijden of voorkomen dat je schulden groter worden.

We kunnen je op verschillende manieren helpen om schuldenvrij te worden en te blijven. Samen bepalen we wat het beste bij jou past: een betalingsregeling treffen met schuldeisers, een herfinanciering, een saneringskrediet of een schuldbemiddeling.

Tot welke oplossing we ook komen: het uitgangspunt is altijd een schuldenvrij leven.

Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Hulp bij schulden

Veelgestelde vragen

De kosten voor hulp bij jouw schulden worden meestal betaald door de gemeente waarin je woont. Elke gemeente heeft namelijk de plicht om te zorgen voor goede schuldhulpverlening. 

Dat hangt er vanaf of je getrouwd bent, samenwoont en/of kinderen hebt. Heeft je partner schulden dan is het verstandig dat hij of zij zich ook aanmeldt.

Wil je je eerst alleen zelf aanmelden dan kan dat, als wij gegevens van je partner nodig hebben dan laten wij je dat weten. 

Wij proberen altijd je woning te behouden. Soms is dat niet haalbaar. Dan moet de woning tóch worden verkocht. Bijvoorbeeld als er lang geen hypotheek betaald is of wanneer de hypotheek te hoog is. 

Bij een schuldregeling maken wij afspraken met de bedrijven en organisaties waar je een schuld hebt over het oplossen van je schuld. We kunnen je schuld op meerdere manieren oplossen, wij kijken welke oplossing het beste is voor jouw situatie.

Je kunt bij via de website het aanvraagformulier (in het blauwe vlak met de tekst: Waarmee kunnen wij je helpen?) invullen. Als je in ons werkgebied woont kunnen wij je helpen. Wij nodigen je daarna zo snel mogelijk uit voor een intakegesprek. Dit is een eerste gesprek waarbij we je persoonlijke gegevens en geldzaken bespreken. Daarna kijken we samen met jou hoe we je schulden het beste kunnen oplossen. 

Je schuldregeling duurt maximaal 18 maanden. Er kost wel tijd om je schuldregeling te starten omdat we informatie van jou nodig hebben en afspraken moeten maken met de bedrijven en organisaties waar je een schuld hebt. In totaal duurt het dus wel langer dan 18 maanden. 

Of je je auto moet verkopen hangt van je situatie af. Als je je auto nodig hebt voor je werk en de fiets of bus/trein zijn geen mogelijkheid om op je werk te komen dan proberen wij om jou je auto te laten houden. 

Ben je klant bij ons? Neem dan contact met ons op zodat we je kunnen helpen.