De mogelijkheden

Beheer vaste lasten

Kredietbank Nederland opent een rekening waarop jouw inkomen maandelijks wordt gestort. Wij betalen maandelijks de vaste lasten. Er kunnen ook bepaalde reserveringen gemaakt worden, bijvoorbeeld voor een schuldregeling. 

De voordelen van Beheer vaste lasten zijn: het voorkomen van (meer) schulden, zicht op maandelijkse uitgaven en leren omgaan met geld.

PlusBeheer

PlusBeheer lijkt op Beheer vaste lasten, maar heeft als extra maximaal 2 betalingsregelingen en maximaal 3 doelreserveringen voor grote, jaarlijks terugkerende uitgaven (bijvoorbeeld ziektekosten of energie afrekening). 

Budgetbeheer

Budgetbeheer brengt orde en rust in jouw financiële situatie. Via de persoonlijke rekening waarop jouw inkomen binnenkomt, betalen wij de maandelijkse de vaste lasten. Maar bij Budgetbeheer betalen wij ook jouw overige rekeningen. Wij reserveren geld voor bijvoorbeeld de gemeentebelastingen of rekeningen die onverwacht betaald moeten worden. Elke week of maand ontvang je via ons op jouw eigen bankrekening geld voor boodschappen. 

Budgethulp

Budgethulp werkt ongeveer hetzelfde als de mogelijkheden die hier boven genoemd zijn. Met Budgethulp komt daar meer persoonlijk contact bij kijken. Regelmatig bespreken wij het uitgavenplan dat we samen opstellen, nemen we de betalingen door en bieden we hulpmiddelen aan. 

Budgetcoaching

Budgetcoaching wordt aangeboden in combinatie met Budgetbeheer. Wij proberen jou naar financiële zelfstandigheid te coachen. Je krijgt handige tips en doet samen met jouw budgetcoach de administratie. Je ziet precies waar jouw geld naartoe gaat en leert hoe je een kasboek bij kunt houden. 

Bewindvoering

Wie vanwege onderstaande redenen niet in staat is om zelf zijn financiën te regelen komt in aanmerking voor bewindvoering:

  • geestelijke of lichamelijke beperkingen
  • een schuldsituatie en/of verkwisting

Een bewindvoerder beheert dan de inkomsten en uitgaven. De bewindvoerder regelt alle financiële zaken. Bureau BBW van Kredietbank Nederland kan bewindvoering verzorgen. 

Wil je meer weten over Inkomensbeheer? Neem dan gerust contact met ons op!

Contact