De mogelijkheden

Beheer vaste lasten

Kredietbank Nederland opent een rekening waar maandelijks uw inkomsten op worden gestort. Wij betalen maandelijks de vaste lasten (huur, gas, water, licht en zorgverzekering). Er kunnen ook reserveringen worden gemaakt, bijvoorbeeld voor een schuldregeling. 
Met vaste lasten beheer voorkomen we achterstanden in de vaste lasten, het geeft je zicht op de uitgaven en het leert je omgaan met geld.

PlusBeheer

PlusBeheer lijkt op Beheer vaste lasten, maar heeft als extra maximaal 2 betalingsregelingen en maximaal 3 doelreserveringen (voor eigen risico zorgverzekering, jaarafrekening gas, water, licht en overigen). Doelreserveringen zijn gerelateerd aan de vaste lasten.

Budgetbeheer

Budgetbeheer brengt orde en rust in uw financiële situatie. Op uw persoonlijke rekening bij Kredietbank Nederland komt uw inkomen binnen en betalen wij de vaste lasten (huur, gas, water, licht en zorgverzekering). Maar bij Budgetbeheer betalen wij ook je overige rekeningen. Wij reserveren geld voor bijvoorbeeld de gemeentebelasting en voor rekeningen die betaald moeten worden. Per week of per maand ontvang je via ons op jouw eigen rekengeld voor boodschappen. 

Budgethulp

Budgethulp werkt ongeveer hetzelfde als de mogelijkheden die hier boven genoemd zijn. Met Budgethulp komt daar meer persoonlijk contact bij kijken. Regelmatig bespreken wij het uitgavenplan dat we samen maken, betalen we betalingen door en betalen we hulpmiddelen aan. 

Budgetcoaching

Budgetcoaching wordt zowel aangeboden in combinatie met Budgetbeheer, als ook zonder Budgetbeheer.

Bewindvoering

Wie vanwege redenen niet in staat is om de eigen berekeningen te regelen, kan in overwegingen komen voor bewindvoering:

  • geestelijke en/of juridische beperkingen
  • een schuldsituatie en/of verkwisting

Een bewindvoerder beheer dan de inkomsten en uitgaven. De bewindvoerder regelt alle financiële zaken. Bureau BBW van Kredietbank Nederland kan windvoering verzorgen. 

Wil je meer weten over Inkomensbeheer? Neem dan gerust contact met ons op!

Contact