Over ons

Sinds 1 september 2009 is Stichting Kredietbank Nederland een feit. Kredietbank Nederland is ontstaan uit een fusie tussen Stadsbank Midden Nederland en de Gemeentelijke Kredietbank Friesland. Wij zijn de grootste landelijk werkende Kredietbank in Nederland. In 120 gemeenten verlenen wij sociale kredieten, in 60 gemeenten verlenen wij geheel of gedeeltelijk de schuldhulpverlening.

NVVK

Kredietbank Nederland is actief lid van de NVVK (vereniging voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren) en neemt plaats in diverse kernteams.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

In de werkwijze van Kredietbank Nederland is sociaal ondernemerschap vanzelfsprekend. Wij zoeken oplossingen met het oog op de toekomst, waarbij economische, ecologische en sociale aspecten een rol spelen. Zo hebben wij een klimaat neutraal wagenpark, besparen wij met ons lichtplan flink op de energierekening en is het gebruik van papier flink afgenomen door digitalisering. 

 

Nieuws & artikelen

Op dinsdag 11 juni is GOOS (Geld Op Orde Soest) officieel geopend door wethouder Liesa van Aalst-Veldman. Dit inlooppunt voor geldzaken is ontstaan uit een samenwerking tussen Kredietbank Nederland, Welzin, SJI, Schuldhulpmaatje en Loket Sc

Lees meer
Inlooppunt GOOS geopend in Soest

Op woensdag 15 mei vindt er groot onderhoud plaats aan onze digitale klantomgeving. Het kan zijn dat tussen 13.00 uur en 16.00 uur de website, Mijn Bankgemak en Zakelijk Bankgemak minder goed bereikbaar zijn.

Lees meer
Nieuwe website live op woensdag 15 mei

Het kabinet trekt flink meer geld uit voor de aanpak laaggeletterdheid in de periode 2020-2024. Met een bedrag van € 425 miljoen investeert het kabinet in een nieuwe aanpak, die er voor moet zorgen dat meer mensen met Nederlands als moedertaal bereikt worden. Ook komt er geld beschikbaar voor mensen die digitaal minder vaardig zijn, bijvoorbeeld in de omgang met computers en smartphones.

Lees meer
Onderzoek Lezen is niet begrijpen in kamerbrief laaggeletterdheid